Voordelen van een overkapping

 

Wanneer het heerlijk weer is dan is niets zo prettig als in je tuin zitten. Heerlijk genieten van de zon kun je bij goed weer heerlijk in je tuin ontspannen of werken. Het is natuurlijk fijn om van de zon te genieten. Wanneer je naast het zonnetje ook bedekt wilt kunnen zitten in de tuin, dan is een overkapping ideaal. Je kunt een overkapping tuin neerzetten of een douglas veranda aan huis plaatsen.

Beschut zitten met een overkapping

Wanneer je heerlijk buiten wilt zitten maar niet volledig in de zon, dan kan een overkapping prettig zijn. Een overkapping zorgt ervoor dat je in de schaduw kan zitten. Daarnaast kun je beschut zitten met minder goed weer. Doordat overkapping te verkrijgen zijn met zadeldaken en kappen kan de regen mooi aflopen. Je kunt een overkapping in de tuin zetten of kiezen voor een overkapping die je tegen het huis aan bouwt, een veranda. Het soort hout waarvan de overkappingen en veranda’s is gemaakt is Douglas hout. Een Douglas veranda is gemaakt van hout die onbehandeld en duurzaam is. Het hout is gelamineerd wat ervoor zorgt dat het ontzettend sterk is. De gehele veranda bestaat uit Douglas hout waardoor je jaren kan genieten van een sterke Douglas veranda of overkapping. 

Andere materialen van de overkapping

Douglas veranda hout en Douglas hout voor de overkapping zorgt dus voor een sterke basis. Het dak kan van verschillende materialen worden gemaakt. Afhankelijk van de vorm van de overkapping kan dit tevens hout zijn, maar ook dakplaten of golfplaten. De dakplaten zijn doorzichtige daken die licht doorlaten. Deze rechte of golvende platen zijn polycarbonaatplaten. De platen zijn sterker dan glas, veel minder zwaar en veiliger. De verschillende soorten overkapping kun je aanschaffen met dakgoot. Hierdoor kun je in weer en wind buiten zitten en is het tevens meer onderhoudsvriendelijk.

Soorten overkappingen

Een overkapping kun je krijgen met verschillende soorten daken. Een zadeldak is een dak die in een punt loopt. Een kapschuur is een schuin dak die aan 1 zijde verder doorloopt. Een plat dak van hout of polycarbonaatplaten is natuurlijk ook mogelijk. Een andere goedkope optie is een overkapping gemaakt van houten palen en een schaduwdoek. De overkappingen kun je in onbehandeld hout en onbehandeld hout kopen. Je kunt natuurlijk ook een overkapping gaan verven. Door de overkapping een mooi kleurtje te geven kun je de hele stijl van de overkapping aanpassen. Hierdoor kan het ontzettend mooi staan in je tuin en goed bij je huis passen. Door te kiezen voor behandeld hout, lak of verf houdt je houtrot en schimmel tegen. 

Berichten gemaakt 26

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven