Je tuin voorbereiden op een prachtige zomer

Heb je een eigen tuin, balkon of een dakterras? Dan is het verstandig om alvast te kijken naar welke mogelijkheden er zijn op gebied van voorbereiding van je tuin. Je wil natuurlijk volledig kunnen genieten van het lekkere weer zonder dat je nog bezig moet zijn in je tuin als het al lekker weer is. Je kan het beste beginnen met deze voorbereidingen in de lente. Je kan allerlei voorbereidingen treffen, afhankelijk van hoe jouw tuin er bij ligt. Daarom is het altijd eerst slim om te inventariseren wat er nog gedaan moet worden en welke mogelijkheden je hebt om je tuin helemaal zomer klaar te maken. Benieuwd naar onze tips? Lees dan vooral verder!

Begin met opruimen

Begin altijd met het opruimen van tuin. Wat kan er weg? Wat is niet meer bruikbaar? Zijn er spullen waarvan je weet dat ze weg kunnen? Breng ze dan ook direct weg! Twijfel niet teveel want dan zal je altijd met spullen blijven zitten die je uiteindelijk toch niet gaat gebruiken!

Snoeien voor mooie planten!

Als je enkele belangrijke basisregels volgt, blijven je planten en struiken in hun mooiste staat. Allereerst: gebruik altijd goed scherp trimgereedschap. Omdat stompe gereedschappen slijtage aan de snoeiwond veroorzaken, wat niet goed is voor uw planten. Vervolgens: Bepaal vooraf de vorm van de boomstronken, verwijder de takken die uit elkaar groeien, verklein de oude takken van de struik zoveel mogelijk en snoei niet tijdens de vorst.

Wat heb je nog nodig?

Kijk altijd wat je nog nodig hebt! Wil je lekker kunnen relaxen? Ga dan op zoek naar een goede loungeset aanbieding. Wij raden aan om te kijken naar een loungeset aluminium. Wanneer je optimaal wilt genieten en zo min mogelijk onderhoudt wil hebben zijn dit erg goede opties. Met een loungeset kan je heerlijk genieten en relaxen terwijl het lekker weer is. Met een aantal kussentjes zorg je voor wat vrolijkheid en kan je lekker zitten en liggen.

Een bloeiende tuin

Wil je in de zomer volop genieten van de bloeiende tuin, begin dan met het planten van bollen in het voorjaar of in ieder geval na kans op nachtvorst. Plant bollen zoals u dat wilt: in groepjes, tussen het gazongras of in de mooie bloembakken op het terras. Bollen planten is ook eenvoudig: maak de grond voldoende los, graaf een ondiep kuiltje en doe de bollen er dan in. Voor het eerst geef je ze vaak water, omdat ze zo de beste groeiconditie kunnen bereiken.

Berichten gemaakt 26

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven