Hoe kan ik mijn tuinmeubelen onderhouden?

Je nieuwe tuinbank of tuinstoel is geleverd en deze past perfect op je buitenplekje. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk en zo veel mogelijk plezier hiervan hebben. Dan is het verstandig om met regelmaat je tuinmeubels een onderhoudsbeurt te geven en ze zo goed mogelijk te blijven onderhouden. In dit artikel geven wij je graag een paar tips over het beste onderhoud van jouw steigerhout tuinmeubilair.

 

Weerbaarheid tegen vochtige omstandigheden

Een van de eigenschappen die steigerhout heeft is dat het makkelijk vocht opneemt en dit vocht ook weer snel afvoert. Dit zorgt onder andere voor de karakteristieke uitstraling van het steigerhout; geen plank is meer hetzelfde. Hou er toch zeker wel rekening mee dat je mooie steigerhouten tuintafel of tuinstoel niet in een plas met water staat of blijf staan, want dan is de kans dat het steigerhout gaat rotten erg groot. Dat wil je natuurlijk erg graag voorkomen. Om dit te voorkomen is het handig om het hout regelmatig te behandelen. Kies daarom voor steigerhout dat behandeld is met een lak-, beits- of een wash behandeling. Doe je dit niet dan zal het steigerhout na verloop van de tijd verkleuren door weersinvloeden en dan kan het zo zijn dat dit niet meer in de stijl van je tuin past. Misschien vind je het er wel mooi uitzien maar dit komt het hout niet ten goede. Het verkort namelijk de levensduur van je tuin meubel. Vind je zo’n effect toch wat hebben? Dan kun je kiezen voor een washing, toch een verweerde look maar wel met beschermd hout!

 

Maak regelmatig schoon, maar dan met beleid

Wil je je steigerhouten meubel schoonmaken omdat het vies is geworden? Gebruik dan geen agressieve schoonmaakmiddelen of een hogedrukspuit maar kies voor lauwwarm water met soda, groene zeep of een beetje afwasmiddel. Samen met een zachte borstel verwijder je namelijk snel en gemakkelijk het stof, vuil of groene aanslag. Zo houd je weer een prachtig tuinmeubel over. 

 

Heb je je tuinmeubilair al een tijdje staan en is deze toe aan een opfrisbeurt of een nieuwe behandeling? Reinig je buitenmeubel volgens de bovenstaande manier ( je kunt dit natuurlijk ook laten doen), laat het hout goed drogen en schuur het meubel daarna lichtjes op met een schuurpapiertje of een schuurapparaat. Daarna kun je hem behandelen met een van de vele verkrijgbare outdoor lakken. Hierdoor lijken de meubelstukken weer een stuk nieuwer en gaan ze weer langer mee dan als je ze maar op die manier laat staan. 

Berichten gemaakt 26

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven