Het gemak van strijkvrije overhemden.

Het zal mij niet verbazen als steeds minder Nederlanders overhemden zijn gaan dragen de laatste 2 jaar. Toen iedereen nog fysiek naar zijn of haar werk ging droeg iedereen gewoon overhemden, maar ik denk dat dit sindsdien is veranderd. Als je de hele dag thuis zit, vooral als je geen meetings hebt, zal je eerder gewoon een T-shirt aantrekken. Ergens kan ik mij daar wel in vinden, een overhemd netjes houden kost namelijk meer moeite dan een shirt netjes houden. Toch is er een oplossing, namelijk strijkvrije overhemden. Strijkvrije overhemden doen precies wat de naam al suggereert, het zijn overhemden die je niet hoeft te strijken. Dat klinkt toch geweldig. Wij weten allemaal dat het strijken van een overhemd veruit het meeste werk is. Maar hoe kan het dat deze overhemden strijkvrij zijn? Daar heb ik laatst wat meer over geleerd.

 

Kreukvrije materialen

Blijkbaar kan je een overhemd op verschillende manieren strijkvrij maken. Allereerst kan je gebruik maken van een speciale soort coating. Deze spuit je dan over je een katoenen overhemden heen. Hierdoor wordt de stof een stuk soepeler en verdwijnen kreukels een stuk makkelijker. Een andere optie is om een synthetische draad mee te weven tijdens het maken van het strijkvrije overhemd. Ook heb je specifieke katoenen stoffen die uit zichzelf erg kreukvrij zijn. Een goed voorbeeld hiervan is 2ply katoen. Overhemden die zijn gemaakt van deze stof zijn dubbel geweven. Hierdoor gaan kreukels een stuk sneller uit je overhemd, veel sneller dan bij een normaal overhemd. Ik zal meteen ook maar even benadrukken dat je niet meer gaat zweten in deze overhemden dan in een normaal overhemd. De overhemden ademen net zo goed als reguliere overhemden. Maar daarbij is het wel belangrijk om voor een hoge kwaliteit overhemd te gaan.

 

Hoe onderhoud ik zo’n overhemd?

Dit is natuurlijk de vraag die iedereen stelt. Want je wilt namelijk niet dat na één wasbeurt het overhemd niet meer strijkvrij is. Ik raad het daarom ook aan wat extra zorg te geven aan deze strijkvrije overhemden. Allereerst raad ik het aan om de overhemden op 30 graden te wassen. Het liefst doet u ze ook niet in de droger, gewoon buiten ophangen gaat vaak al snel genoeg. Staat u er toch op om het overhemd in de was te doen, ga dan niet hoger dan 800 toeren. Een droger kan namelijk al snel te agressief zijn voor dit soort overhemden. Hang vervolgens uw overhemd altijd op zodat hij kreukvrij en in de juist vorm droogt.

Berichten gemaakt 26

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven