Een dag in de tuin

Het was een mooie dag. De zon scheen en er was een heldere lucht. Ik dacht dat het de perfecte dag was om lekker in de tuin te gaan werken. Ik ging mooie bloemetjes planten. Daarnaast het gras maaien. Ook de tegels rond het gazon schoonspuiten. En natuurlijk een likje verf over de tafeltjes. Deze zijn een beetje gaan verslijten door de tijd heen. Daarnaast zou ik ook even naar de tuin winkel kunnen gaan om te kijken of er iets leuks is wat goed bij de tuin past. Misschien wel een leuke parasol of leuke nieuwe stoelen.

Oh nee mieren!

Tijdens het gras maaien zag ik dat ik nog al last had van mieren. Hier moest ik natuurlijk iets tegen doen. Straks zouden de mieren het huis in komen of verpesten ze heel mijn tuin. Dus ik ging online op zoek naar een middel dat tegen mieren werkt. Dus ik ging online en zocht op mieren bestrijden. Hier vond ik aaltjes tegen mieren. Dit dood de mieren niet maar wel de laren van mieren en de volwassen mieren die slaan dan op de vlucht. Dit kwam dus goed van pas. Ik wilde wel wat meer informatie over dit middel genaamd mier-run.

Wat is mier-run?

Mier-run is een biologisch middel en is geen gevaar voor mens, dier en milieu. Dit bestrijdingsmiddel kan ook nematoden genoemd worden. Dit middel moet je dan direct in het mierennestje gooien. Voor mijn gazon was het dan handiger om het hele gazon te behandelen met dit middel. Op deze manier heb ik dan elk nestje en weet ik zeker dat ik er van af kom. Dan gaan er aaltjes de nesten van de mieren opzoeken, hier dringen ze de larven binnen en worden ze “vergiftigd”. Het enige nadeel aan mier-run is dat het niet kan worden gebruikt op harde ondergronden. Maar dat probleem heb ik gelukkig niet. Ik vond het handig om het gazon te behandelen met een sproeier. Zo kon ik zeker weten dat elk deel goed behandeld wordt.

Nog lang niet klaar

Nu het gazon is behandeld met mier-run moet ik het twee weken vochtig houden. Dat kan ik wel doen. Het wordt lekker weer en dan ga ik toch buiten zitten. Dan kan ik ook gelijk het gazon besproeien. En al het werk wat ik wil doen aan de tuin is niet binnen een dag gedaan. Dus daar ben ik ook nog wel even mee bezig. En tijdens het kijken naar deze mier-run zag ik ook leuke dingen voor in de tuin. Dus ik moest ook nog wat shoppen doen.

 

Berichten gemaakt 26

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven