Dit moet je weten over PVC vloeren 

Veel mensen vinden een houten vloer prachtig. Het nadeel van een houten vloer is helaas dat het ontzettend prijzig is. Dit maakt het voor veel gezinnen niet mogelijk om een houten vloer te kopen. Een goed alternatief voor een houten vloer is een PVC vloer. Een PVC vloer heeft meestal een houtlook en is aanzienlijk goedkoper dan een houten vloer.  

Wat is een PVC vloer en wat zijn de voordelen? 

PVC vloeren zijn vloeren die bestaan uit verschillende lagen kunststof. Het lijkt op een houten vloer, maar er is geen stuk hout in te vinden. PVC is niet gevoelig voor vocht en gaan erg lang mee. Bovendien heb je er nauwelijks naar om te kijken. Het enige wat je aan onderhoud hoeft te doen, is het schoonhouden van vloer. Mochten er gedeeltes van de vloer na verloop van tijd schade oplopen, dan kun je deze planken eenvoudig zelf vervangen. PVC vloeren zijn overigens zeer geschikt voor woningen met vloerverwarming. PVC geleidt de warmte namelijk goed waardoor de vloer snel opwarmt.  

Manieren om een PVC vloer te leggen

Het leggen van een PVC vloer dient zorgvuldig te gebeuren. Er zijn verschillende manieren waarop je een PVC vloer kunt leggen. De meest bekende methode is toch wel degene waarbij er wordt gelijmd. Voordat je kunt lijmen, is het wel belangrijk dat de ondergrond mooi egaal is gemaakt. Daarmee voorkom je dat gedeeltes van de vloer scheef komen te liggen. Naast het lijmen van vloeren, is het bij veel vloeren ook mogelijk om de stukken enkel in elkaar te klikken. Wel is het dan belangrijk dat je ervoor zorgt dat de randen in de juiste maten worden gezaagd. 

Een visgraat vloer kopen

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is een visgraat vloer. Een visgraat vloer heeft zijn naam te danken aan de legwijze. De planken worden bij deze vloeren op haakse en schuine manier gelegd. Dit brengt een compleet andere uitstraling met zich mee en is onder velen erg geliefd. Ten opzichte van hoe een vloer normaal gesproken wordt gelegd, is het aanzienlijk meer werk om een visgraat vloer te leggen. De meesten die een visgraat vloer kopen kiezen er dan ook voor om deze te laten leggen door een expert. 

Visgraat vloeren kun je in erg veel verschillende kleuren krijgen. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om een geschikte vloer te vinden. Wel is het een stijl waar je van moet houden. Indien dit niet het geval is, kun je beter kiezen voor een PVC vloer.

Berichten gemaakt 24

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven