Mijn leven achter een scherm

Daar zit ik weer, te typen achter mijn laptop. En dan heb ik het bloggen toch echt alweer een paar weken laten versloffen. Tegen beter weten in, want vandaag werd me pijnlijk duidelijk dat mijn leven zich meer afspeelt achter een schermpje dan in real-life.

Misschien herken jij dat ook wel. Je wordt wakker, zet een kop koffie en smeert een boterham om daarna je laptop of televisie aan te zetten om het laatste nieuws en de e-mail te checken. Snel je tanden poetsen en de deur uit. Onderweg check je op je smartphone nog eens de mail en de laatste twitter berichten. Op het werk gaat de computer snel aan en breng je ook al vrijwel de gehele dag achter een monitor door. Tijdens de vergadering blijft de blackberry of iphone paraat om half onder tafel e-mailtjes te beantwoorden.

In de avond vlak na of misschien zelfs wel tijdens het avondeten gaat de laptop alweer aan om daar te werken aan de weblog en privémailtje te beantwoorden en als ik daar dan al weer klaar mee ben, staat de televisie alweer aan voor het journaal, actualiteitenprogramma’s en broodnodig amusement.

Maar als ik alles dan eens goed bij elkaar optel, dan zit ik (de nachtelijke uren niet meegerekend) zeker 80% van de tijd achter enige vorm van een monitor. Mijn mobieltje, de laptop, de computer of de televisie. Ze beheersen mijn leven bij tijd en wijle. Dus neem ik me voor om wat vaker een schermloze dag te hebben. Het mobieltje thuis, de laptop gesloten, de televisie uit. Ben benieuwd of ik afkickverschijnselen krijg, maar ik vind dat het moet. Durf ook jij het aan?

Deel dit bericht
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Plus
  • Add to favorites
  • RSS

Reageer